Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Pages

Blogroll

About

Blogger templates

Blogger news

Monday 19 March 2012

طريقة عمل الممبار



المقادير:
نصف كيلو ممبار (بقري أو ضاني)
2 كوب أرز مغسول ومصفي
2بصلة مبشورة
7 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات أومبشورة
ملح وفلفل أبيض / بقدونس - كسبرة خضراء
نعناع - شطة /سمن او زيت
الممبار فى الخل لمدة ساعه علشان نتخلص من اى ريحة
وبعدين نغسله وبعدين نحشية
-
الطريقة

الحشوة ( خلطة المحشى العادى )

نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والك.رة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي

نضع
الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج
- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت

و بالهنا و الشفا

No comments:

Post a Comment